Ansjovisrulle
50 g marg.
1 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk ansjovisspad
3 äggulor
½ tsk bakpulver
3 äggvitor
Fyllning :
2 msk. marg.
3 st. gul lök hackade
1 burk (125g) ansjovisfileer hackade
50 g riven ost
1 dl hackad persilja
Smält marg. Rör ner mjöl och späd med mjölk och grädde. Koka såsen, som blir ganska tjock, någon minut. Tillsätt ansjovisspad, äggulor och bakpulver. Låt smeten svalna. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Smörj ett bakplåtspapper och bred ut. Grädda i 250g i ca: 20min.
Fräs löken mjuk blanda i ansjovis. Bred lökmassan över kakan och strö över persilja och hälften av osten. Rulla ihop kakan till en rulle. Strö över resten av osten och gratinera den i 275g ungsvärme i ca: 6-8 min.
Om rullen lagas i förväg och är kall, gratinera den i 225g ungsvärme i ca: 15 min. för att den ska bli genomvarm.
tisdag 31 juli 2007
Ansjovisrulle
Inlagt av Windy den 7/31/2007 06:12:00 em
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar