Chilimarinerad kyckling med limeyoghurtsås
4 Kycklingklubbor (à 250 g)
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 tsk chilipulver
1/2 msk smör
Ugnsbakad sötpotatis
600 g sötpotatis
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
Limeyoughurt
2 dl matyoughurt
1 vitlöksklyfta, pressad
rivet skal och saft av 1 lime (ca 2 msk)
2 tsk honung
2 krm salt
Tillbehör
korianderblad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hugg av benet längst ner på kycklingklubban med en stor kniv. Gnid
in kycklingen med salt, socker och chilipulver. Stek kycklingen
gyllenbrun i smöret i en stekpanna. Lägg över på en plåt och stek
färdigt mitt i ugnen ca 35 min tills den är genomstekt.
3. Skär sötpotatisen mitt itu på längden och snitta ytan med en kniv.
Lägg på en plåt och blanda med olivolja och salt. Baka mitt i ugnen
30-40 min tills den är mjuk.
4. Blanda youghurten, vitlök, limeskal, limesaft, honung och salt.
5. Fördela kyckling, sötpotatis och sås på 4 tallrikar och garnera med
koriander.
tisdag 31 juli 2007
Chilimarinerad kyckling med limeyoghurtsås
Inlagt av
Windy
den
7/31/2007 06:29:00 em
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar