Matjestårta med ishavsrom
Det här behövs (som ensamrätt) till 4 portioner
4 skivor kavring
30 g smör eller margarin
1 burk matjesfiléer
½ rödlök
250 g kesella lätt
2 ägg 1 burk ishavsrom à 60 g
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
svartpeppar
Ugn: 225˚
Gör så här:
1. Finfördela kavringen i mixer eller matberedare. Smält matfettet och blanda samman det med kavringsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
2. Låt matjesfiléerna rinna av. Tärna dem fint. Skala och hacka löken fint.
3. Rör samman kesellan med ägg, matjesfiéer, ishavsrom, lök, gräslök och dill. Smaka av med lite svartpeppar.
Bred blandningen över kavringbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Garnera efter smak.
(från Karin)
tisdag 24 juli 2007
Matjestårta med ishavsrom
Inlagt av
Kerstin
den
7/24/2007 02:10:00 em
Etiketter: fisk, förrätt, matjessill, sill
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar