tisdag 31 juli 2007

Fiskfärs

FISKFÄRS

700g laxfile eller gädda
3 ägg
75 g avsvalnat smällt smör
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
3 msk potatismjöl
3 tsk. Salt
5 msk chilisås
1 dl väl avrunnen spenat eller broccoli ( dj )

Skölj fileerna eller tina djupfryst.
Mal fisken i bitar i matberedaren. Tillsätt äggen rör om kraftigt, tillsätt smör, vispgr.
mjölk,potatismjöl,salt. Alltsammans blandas väl. Blanda 1/3 av färsen med chilisås
1/3 med spenat smörj bröa 2 st 1,5 l form ( tag gärna folieformar då behöver du ej smörja ) Tag sedan 1/3 vit färs i botten sen grön och sist röd.
Slå formen så att färsen fyller formen väl. Täck med ungsfolie.
Grädda i 175 gr. Ungefär i 1 ¼ tim. Färsen ska vara fast, låt stå ½ tim.
Stjälp upp och låt den kallna serveras med nypotatis eller pressad potatis.
TILL GARNERING: salladsblad skivad gurka skalade räkor dillkvistar ev. laxrosor.

UTMÄRKT ENTRÉRÄTT:

1 skiva färs på ett salladsblad räkor eller laxros som dekoration en klick sås och en liten bulle.


SÅS:

3-5 msk majonäs fettfri
1 msk senap ( slotts )
saft av ½ citron
salt, socker, vitp.
5 dl vispgrädde ( ej för hårt vispad )
finhackad dill
(denna sås kan också användas till cassler kokt skinka och stekt fisk )

1 kommentar:

mardin sa...

Vill tipsa om www.svenskfisksoppa.se, en webb med just fisksopperecept där bästa receptet vinner fina priser!


Varför inte lägga upp dina recept även där? Jag lovar att rösta på dig!

Mvh
Mardin